Balcaniada de Fizică

Balcaniada de Fizică

În perioada 14-18 iulie 2019 a avut loc, în Salonic, Grecia, prima ediţie a Balcaniadei de Fizică. La această competiţie au participat elevi din România, Bulgaria, Grecia, Serbia, Cipru, Macedonia, Turcia, Slovenia etc.
Din lotul de elevi care a reprezentat România a făcut parte şi elevul Tudor Mocioi, elev în clasa a 10-a I a Colegiului Naţional de Informatică Tudor Vianu. Într-o competiţie de înalt nivel ştiinţific, comportarea lui Tudor a fost una de excepţie, el reuşind să câştige medalia de aur.
Tudor a mai obţinut, la concursurile internaţionale la care a participat, o medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori (Olanda, 2018), o medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe a Uniunii Europene din Portugalia (2019, secţiunea Fizică) şi premiul I absolut şi medalie de aur la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară din Yakutia, republica Sakha, secţiunea Fizică (2018), cu punctaj maxim la proba teoretică şi 19/20 puncte la proba experimentală.
Felicitări, Tudor! Şi mult succes în continuare!