Picnic poetic – Ziua francofoniei

Acasa
Galerie
Picnic poetic – Ziua francofoniei

Picnic poetic – Ziua francofoniei

Din anul scolar 2015, unitatea noastra de invatamant participa la manifestarea #Haikunoi, activitatea fiind cuprinsa in Calendarul national al actiunilor educative si extrascolare si coordonata de serviciul Cultural Francez. Este o sarbatoare a francofoniei, cuprinzand o serie de activitati sub forma unui picnic poetic.

In anul 2015- 2016 activitatea a avut loc pe 16 martie. Elevii au compus Haiku-uri si le-au prezentat intr-un picnic poetic in parcul Kiseleff. Elevii au realizat un videoclip recitand Haiku-urile, insa este postat cu parola pe youtube.

In anul scolar 2016 – 2017 am avut bucuria sa fim gazdele acestui eveniment pe 20 martie, la care au participat Ambasadorul Republicii Franceze in Romania, dl. Henri Paul, reprezentanti ai consulatului si ai Serviciului Cultural Francez, presa scrisa si Radio France International. Mai jos cateva imagini de la acest eveniment si un filmulet realizat de elevi. Fotografiile cu extensia fr sunt din martie 2017.

In anul scolar 2017- 2018 la picnicul francofon #Haikiunoi a participat Consulul onorific al Madagscarului, dl. Serge Rameau. Cateva fotografii mai sus, Haikunoi2018.