Romanian Master of Physics – ediţia 2023

Romanian Master of Physics – ediţia 2023

În perioada 21 – 25 martie 2023, Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” a organizat concursul internațional Romanian Master of Physics. Aflat la a 9-a ediție, concursul s-a bucurat, şi în acest an, de o largă participare. S-au înscris în concurs echipe din Bulgaria, China, Serbia, Republica Moldova, România și Colegiul Vianu. Competiţia s-a desfăşurat atât fizic,cât şi online.

Concursul, câștigat de concurentul chinez Hanhong ZHAO, a avut printre laureați și elevi din echipa Colegiului „Tudor Vianu”: Alexandra CUREA, medalie de argint, Alexandru STRÂMBEI, medalie de bronz și Răzvan CHIVU, mențiune de onoare.

Comitetul științific a fost coordonat de domnul Conferențiar Dr. Sebastian POPESCU, Facultatea de Fizică, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, iar Comisia de evaluare a fost coordonată de doamna Prodecan Dr. Cristina MIRON, Facultatea de Fizică, Universitatea din București. Detaliile pot fi găsite pe site-ul oficial al concursului: http://rmph.lbi.ro/2023/index.php?id=home
Sponsorul principal al competiţiei a fost Primăria Sectorului 1 al Municipiului București. La festivitatea de premiere, am fost onorați de prezența doamnei primar al sectorului 1, Clotilde Armand.

Felicitări tuturor participanților și profesorilor coordonatori!

Le mulțumim tuturor celor care au contribuit la succesul acestei ediții: distinși profesori coordonatori ai comitetelor științific și de evaluare, tineri cercetători la universități de prestigiu (absolvenți ai Colegiului „Tudor Vianu”) autori de subiecte, sponsori, voluntari și, nu în ultimul rând, comitetului de organizare!