Ziua Culturii Naționale
Ziua Culturii Naționale
Expoziții, audiții, spectacol extraordinar de poezie și lieduri, acestea sunt principalele surprize pe care Centrul de Excelență în Arhitectură, Arte și Audiovizual (C.E.A.A.A.) împreună cu Primăria Sectorului 1 și tinerii talentați din liceele vocaționale ale Sectorului 1 le-au pregătit cu ocazia Zilei Culturii Naționale și a împlinirii a 172 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 15 ianuarie 2022, începând cu ora 15:00, în spațiul cultural si expozițional al administrației locale a Sectorului 1 din strada Piața Amzei nr.13.
La sectiunea "Spectacolul Extraordinar de Poezie și Lieduri pe versuri de Mihai Eminescu" a participat din partea Colegiul Național de Informatică "Tudor Vianu" eleva Roșu Iustina
Profesor îndrumător:
Carmen Pleșa
Profesori coordonatori:
Grațiela Stoian
Claudia Anghel
Detalii eveniment: Primaria sector 1
Centrul de Excelență în Arhitectură, Arte și Audiovizual (C.E.A.A.A.) împreună cu Primăria Sectorului 1 continuându-și misiunea de promovare a valorilor culturii românești şi a tinerilor talentaţi din liceele vocaţionale ale Sectorului 1 deschide seria de evenimente culturale ale anul 2022 cu „Ziua Culturii Naționale”, sâmbătă, 15 ianuarie 2022 începând cu ora 15:00 în Spațiul Cultural și Expozițional al administrației locale a Sectorului 1, Direcția Generală Impozite și Taxe Locale din Str. Piața Amzei nr.13.
Pentru a sărbători Cultura românească, împlinirea a 172 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, evenimentul cultural se va desfășura într-un format inedit cu expoziții, audiții, conferință și spectacol extraordinar de poezie și lieduri pe versuri de Mihai Eminescu. Accesul la evenimentul cultural se va face pe bază de invitaţie şi în conformitate cu toate măsurile sanitare aflate în vigoare.
Începând cu ora 15:00 publicul este așteptat să vadă bijuteriile arhitecturii moderniste bucureștene prin expoziția "București. O arhitectură modernistă europeană", semnată de prof.dr.arh. Luca Matei Stoian ce cuprinde panouri de fotografie de arhitectură modernă, edificii relevante pentru arhitectură modernistă a Capitalei.
Despre importanța acestei sărbători culturale și despre rolul ei simbolic în păstrarea și cultivarea identității naționale vor vorbi: prof.dr.arh.Luca Matei Stoian, Președinte C.E.A.A.A. coordonator al proiectului cultural și dl. Doru Gogulancea, Ambasador Cultural C.E.A.A.A., moderator al evenimentului cultural.
Elevii Liceului “Dimitrie Paciurea” ne vor încânta cu workshopul de pictură de şevalet, “Mihai Eminescu, Ziua Culturii Române” profesori coordonatori: prof.Tătaru Alexandra, prof. Ioniță Bianca, prof. Brăescu Diana, prof. ing. dr. Pârvulescu Crenguța Manuela şi workshopul de desen de arhitectură “Linii de arhitectură naţionale” realizat de C.E.A.A.A. profesori coordonatori: Gratiela Stoian, Vicepresedinte C.E.A.A.A., profesor de arte vizuale de la Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu”, prof. Gabriel Ulariu, prof. Nicolae Stoian şi prof. Luca Matei Stoian, profesori de arhitectură de la Colegiul Tehnic de Arhitectură şi Lucrări Publice “I. N. Socolescu” Bucureşti.
De la ora 16:00, publicul este așteptat să se bucure de audiții cu muzică clasică românească, susţinute de elevii Colegiul Național de Muzică „George Enescu” profesori coordonatori program artistic: prof.Anca Georgeta Petre şi prof. Daniela Chihaia Popă.
Ne vor încânta cu talentul lor elevii:
- Ionela Marin şi Denişa Zarnoianu ,flaut, profesor îndrumător Linda Boca.
- Maria Diana Ene , harpa ,profesor îndrumător Adriana Cazacu.
- Maria Diana Ene, voce, profesor îndrumător Daniela Chihaia Popă.
Evenimentul va continua, de la ora 17:00, cu Spectacolul Extraordinar de Poezie și Lieduri pe versuri de Mihai Eminescu elevii liceului Colegiul Tehnic de Arhitectură şi Lucrări Publice “I. N. Socolescu” profesori coordonatori: prof. Monica Cazacu, prof. Elena Geană, prof.Alina Ungureanu şi Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, profesori coordonatori: prof. Claudia-Emilia Anghel, prof. Lavinia Dumitrescu, prof. Carmen Pleşa.Evenimentul va continua, de la ora 18:00 cu următorii invitaţi de seamă:
Cristina Lascu- “Ziua lui Mihai Eminescu - Ziua Culturii Nationale” si recital din lirica Eminesciana, si a poetilor Lucian Blaga si Nichita Stanescu;
Doru Gogulancea, Ambasador Cultural C.E.A.A.A.- prezentarea poetului Ioan Vintila Fintis si lectura din volumul de poezii “ Poemele nedumerite” Ed. Grinta 2021.
Filip Suciu, (19 ani), student în anul I la UNMB, specializarea Compoziție Clasică, la clasa domnului Profesor Mihai Măniceanu. Absolvent al Colegiului Național de Muzică George Enescu, la clasa de pian a domnului Profesor Mihnea Drăgoi. Piese , compozitii originale, interpretate: Fantezie în trei părți, În camera mea, Studiu1, Suflet și șenile de tanc, Din caval, Taraba.
Alexia Dănăcică, ( 20 de ani ) Micro recital pian, studenta in anul 2 la Universitatea de Muzica din Bucuresti, la pian, la clasa doamnei prof. univ. dr. Dana Borșan. Studiează pianul de la varsta de 5 ani, si a absolvit Colegiul National de Muzica ,, George Enescu,, Bucuresti.
Flavia Sasaki si Taisuke Sasaki- Etherium Eurythmy, Mihai Eminescu - La steaua, Somnoroase păsărele în viziune artistică.
Date fiind actualele condiții impuse de criza sanitară și imposibilitatea de a invita publicul larg, evenimentul cultural va fi înregistrat și difuzat in format Live pe pagina CEAAA - Facebook : https://www.facebook.com/centrudeexcelentaAAA si pe canalul Colegiul Tehnic „Media” Bucuresti profesori coordonatori: prof. Leu Vlad, prof. Gavrilescu Valeriu, prof.Enescu Mircea, prof.Dan Adriana si Popov Vladimir.
Pentru informații suplimentare puteți să ne contactați pe adresa de e-mail: ceaaa.news@gmail.com Mai multe detalii găsiți pe www.ceaaa.ro.
Coordonator proiect cultural: prof.dr.arh. Luca Matei Stoian, Presedinte C.E.A.A.A.
Moderator eveniment cultural: Doru Gogulancea, Ambasador Cultural C.E.A.A.A.
Participarea la Evenimentele organizate de C.E.A.A.A. si Primaria Sectorului 1, se va face în limita a locurilor disponibile, pe bază de invitație si este posibilă doar persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Persoanele care sunt vaccinate trebuie să prezinte certificatul verde. De asemenea, este obligatorie purtarea măștii, iar la intrarea în spatial expositional va fi măsurată temperatura participanților.
Unul dintre obiectivele asumate de C.E.A.A.A. este dezvoltarea dialogului dintre tinerii și profesioniștii din domeniul artistic, istoric, architectural, literar,muzical și audiovizual. Din dorința de a amplifica acest dialog, dar și din convingerea că astfel tinerii vor beneficia de îndrumare și un important prim contact cu mediul profesionist, acesta devine un eveniment educațional și cultural, dedicat tinerilor din liceele vocaționale și creative din capitală în relație cu publicul larg din București.
Parteneri principali: Primaria Sectorului 1
Parteneri: Lucas & Partners Arhitectura Studio, Igloo Media, M.N.G. ART SRL, CATENA, GLULAM SA, GIP.SRL. Art for You, Asociatia PAC. Studio EMD.
Parteneri instituționali: Colegiul Tehnic de Arhitectură şi Lucrări Publice “I. N. Socolescu” Colegiul Național de Muzică „George Enescu”, Liceul „Dimitrie Paciurea”, Colegiul Tehnic „Media” Bucuresti, Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu”, Ordinul Arhitecților din România – Filiala Teritorială București , Naţional TV.
Posted by CEAAA on Saturday, January 15, 2022