Colegiul Vianu la Ziua Spațiului @ Bucharest Science Festival 2021

Colegiul Vianu la Ziua Spațiului @ Bucharest Science Festival 2021

În perioada 22 – 26 septembrie a avut loc cea de-a IX-a ediție a Bucharest Science Festival, având ca temă: “Reziliența prin știință”. Una dintre activitățile prilejuite de acest eveniment a fost Expoziția organizată la Promenada Mall vineri, 24 septembrie.

Colegiul Vianu a fost parte din eveniment, prezentând, în cadrul expoziției:
1. Roverul cu care elevii colegiului au participat la competiția națională ExoRovers, competiție organizată de Agenția Spațială Română. Rover-ul poate fi comandat de la distanță, prin intermediul internetului, fără ca elevii să fie în contact vizual cu dispozitivul. Cu ajutorul senzorilor montați la bordul dispozitivului, poate fi studiat indicele de habitabilitate din zona investigată și, adițional, poate fi stabilit eventualul grad de poluare al zonei investigate.

2. Cansat-ul (minisatelitul) care permite investigarea unor parametri din mediul înconjurător (presiune, intensitate a câmpului magnetic terestru – studiind astfel o eventuală inversare a polilor -, temperatură, umiditate, precum și concentrația unor gaze din atmosferă).

3. Dispozitivul Exolab, dispozitiv care permite monitorizarea creșterii plantelor în condiții oarecum similare cu cele de pe Stația Spațială Internațională: „sol” agar – agar și sistem de iluminare hydroponic.

Proiectele și demonstrațiile au fost prezentate și susținute de elevii: Maria Alecu, Raisa Axenie, Ioana Jianu, Vlad Cainamisir, Bogdan Cîrje, Horia Mercan, Maria Neagoie, Radu Priboi, Vlad Cărășel, Ana Ilie, Andrei Ciobanu și Matei Albu.