Drumul spre Sorbonna pornește de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”

Drumul spre Sorbonna pornește de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”

Când inteligența, pasiunea, talentul, cunoașterea și cultura își dau mâna … drumul spre Sorbonna pornește de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”. Aceasta este pe scurt povestea Alexandrei- Maria Buha, absolventă 2020 a colegiului nostru. În acest an, Alexandra a obținut premiul I la faza internațională și la faza națională a concursului de creație literară și artă plastică „Laudă semințelor, celor de față și-n veci tuturor!”, Sebeș-Lancrăm, secțiunea eseu, critică și istorie literară (prof. coordonator Delia Georgescu). Concursul este parte a Festivalului Internațional „Lucian Blaga” și se află la cea de-a XV-a ediție.

Să vă mai spunem că Alexandra a luat nota 10 la proba de Limba și literatura română în cadrul examenului de bacalaureat? Grație muncii și pasiunii sale, din toamnă, Alexandra va urma cursurile prestigioasei universități Sorbonna – secția Langues, littératures & civilisations étrangères et régionales.

Mult succes, Alexandra! Sau, după cum ai citit în e-mailul de confirmare: „Bienvenue à la Faculté des Lettres de Sorbonne Université!”